Close

TIPS & ADVIES

ONDERNEMEN VAN A TOT Z

Consultants? Weg ermee! Te duur, te veel blabla en te weinig boem boem. Denk jij er als ondernemer of kmo-bedrijfsleider ook zo over? Begrijpelijk. Want consultancy is een vaag begrip. Eentje dat veel ladingen dekt en doembeelden oproept van torenhoge kosten. Tóch is goede raad van een externe expert goud waard. Het mooiste nieuws? Consultancy voor kmo’s is haalbaar én betaalbaar.

Consultancy valt perfect te rijmen met kmo’s

Consultancy is een chiquer woord voor advies. Niet meer of niet minder. En iedere ondernemer kan advies gebruiken. Of het nu gaat over fiscale-, sociale- of milieuwetgeving, ICT, klantrelaties, markttrends, nieuwe communicatietechnologieën, … Je kunt onmogelijk overal van op de hoogte zijn. En zelfs als je dat wel bent – of dénkt dat je dat bent – heb je onvoldoende tijd om je ermee bezig te houden. Kortom, extern advies is altijd zinvol.

Specifiek of algemeen

Simplistisch gesteld kun je voor twee redenen een beroep doen op consultancy:

1. Je hebt advies nodig rond een specifieke materie die je zelf niet beheerst, maar die wel cruciaal is voor je bedrijfsvoering.
2. Je wilt beter ondernemen en groeien, maar je slaagt er niet in om de juiste focus te vinden.

In het eerste geval ga je op zoek naar een consultant die gespecialiseerd is in het domein waarbij je ondersteuning nodig hebt. In het tweede geval vertrouw je op een consultant die je bedrijf onder de loep neemt, je sterktes en zwaktes in kaart brengt, en je economische motor ontdekt: datgene waarmee je geld kunt verdienen en groeien.

Komaf maken met vooroordelen

Kmo’s zijn vaak bang van consultancy omdat ze menen dat professioneel advies onbetaalbaar is. Ze associëren het met tarieven van honderden euro’s per uur, gegeven door gladde jongens in dure maatpakken die zichzelf graag horen praten en met moeilijke woorden jongleren. Weg ermee!

Advies zonder geneuzel

Gelukkig kunnen kmo’s rekenen op een ander soort advies: toegankelijk, praktisch en no-nonsense. En bovenal: betaalbaar en winstgevend. De overheid begrijpt maar al te goed dat ze ondernemerschap moet stimuleren. Daarom richtte ze de Kmo-portefeuille op: een initiatief dat ondernemers financiële steun geeft als ze een beroep doen op adviesdiensten. Je krijgt dus betaalbaar advies, gegeven door ondernemers die jouw valkuilen kennen en je helpen om ze te vermijden.

Gratis Quickscan

Wat is nog beter dan betaalbaar advies? Gratis advies! Laat je onderneming screenen via de Quickscan en krijg onmiddellijk praktisch advies – zónder dat het jou iets kost. Daarna bepaal je zelf of je diepgaand advies of meer begeleiding wilt. Voor een sessie van acht uur persoonlijke coaching draag je zelf maar vijftig procent van de kosten.
Benieuwd naar de quickscan of advies op maat? De Kmo-Strateeg doet het voor jou uit de doeken – zonder blabla, beloofd! Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek.